Over ons

Informatie aanvragen

Over ons

Van generatie op generatie
…………………tot 1953 maakten Pieter en Aagje Hoogerwaard kaas op onze boerderij. Deze kaas werd verkocht aan cooperatie ‘de Producent’ te Gouda. Omdat zij kinderloos waren, werden in 1953 neef Teunis en zijn vrouw Bertha Hoogerwaard-van Dieren boer, ook zij leverden hun kaas af in Gouda.
Vanaf 1975 waren het zoon Peyen en zijn vrouw Ali Hoogerwaard- Hoogendijk die de boerderij gingen runnen.
Ali was het leveren aan een groothandel al snel zat...
Er was altijd wel iets op de kaas aan te merken, zo van te dik/ te dun/ scheef enz. dus Ali en Peyen startten al snel met het verkopen van de kaas uit eigen huis.
In 2003 startte de volgende generatie met het kaasmaken. Moeder Ali gaf het stokje over aan haar zoon Teus, samen met zijn vrouw Lucy Hoogerwaard-Hidding. Vader Peyen molk de 30 koeien, waarna de verse melk minstens drie keer per week verwerkt wordt tot kaas. Teus en Lucy maakten de kazen en verzorgden samen met Ali de winkel en zij vermaakten de bezoekers. De overige melk ging naar Campina, die dit in een van haar fabrieken ook tot kaas verwerkte Door het overlijden van vader Peyen Hoogerwaard is ons bedrijf vanaf januari 2010 samengegaan met dat van de Familie Vonk Noordegraaf. Hierdoor beschikken wij nu over 2 locaties, beide gelegen in de gemeente Ouderkerk. Op de locatie aan de IJsseldijk Noord melkt Anthonie 'onze' 80 koeien, waarna Teus en Lucy twee maal per week de melk tot Goudse Boerenkaas verwerken. En ook nu gaat het overige deel van de melk naar Friesland-Campina

Het jongvee van Anthonie is verplaatst naar de locatie aan de Lageweg, vanwege het feit dat zij het restproduct van de kaasbereiding (wei) opdrinken. De recreatieve tak is nu geheel in handen van Teus en Lucy, maar zij doen dit gelukkig niet alleen; moeder Ali helpt regelmatig mee en ook (schoon)ouders Hidding zijn aanwezig indien nodig.

Daarnaast zijn er de vaste medewerkers: Corry, Marieke,  Anja  en Janny. Samen maken zij Kaasboerderij Hoogerwaard tot een uniek bedrijf! De nieuwste activiteit is het aanbieden van een Afternoon tea of een High tea. Omdat collega's Jos en Eline van theetuin "In de Hosthee" in September 2013 stopten met hun activiteiten was hun vraag of wij deze wilde voortzetten. Het theetuin concept, wat open was voor passanten, zal voorlopig nog niet worden gerealiseerd, dus reserveren is verplicht. En zo heeft de boerderij in Lageweg (gemeente Ouderkerk) er weer een leuke activiteit bij!

online bestellen

Hier deelt u uw ervaringen met ons bedrijf of leest u die van anderen!

Reviews